Wie is Peter Nieland?

Kennis van zaken

Even voorstellen. Mijn naam is Peter Nieland. Ik werk al mijn hele leven in de vastgoeddata. Geboren en getogen in het pittoreske en saamhorige Kolhorn, parel van de Kop van Noord-Holland en een van de mooiste beschermde dorpsgezichten van Nederland. Als opgroeiende knaap nog onwetend van mijn latere carrière in de retailwereld, ga ik naar school in Winkel (what’s in a name?) en vervolgens in Schagen. Een kind van de streek met een passie voor motorrijden en de mentaliteit en het karakter van de nuchtere Noord-Hollander: actief, vitaal, praktisch, open, direct en goudeerlijk.

Na een korte kennismaking met de HTS betrek ik mijn eerste baan bij het Centraal Teken- en Opleidingsbureau (CTO) van het Kadaster, waar ik word klaargestoomd voor de landmeetkundige afdeling. Ik ontwikkel mij tot een echt Kadastermens. In een periode van bijna 30 jaar ben ik betrokken bij vele ontwikkelingen en bekleed ik tal van functies en taken. Als diversionist maak ik de switch van analoog naar digitaal mee, word ik leidinggevende op de afdeling landmeetkunde en later manager marketing & sales.